Çim Biçme Makinesi Seçimi Yapmadan Önce Bunu Okumalısınız

11-08-2021 16:22
Çim Biçme Makinesi Seçimi Yapmadan Önce Bunu Okumalısınız

 Gelişen teknoloji ile beraber akülü çim biçme makinesi seçenekleri, özellikle küçük alanlarda kullanım için daha fazla güç ve değer sağlayarak önemli ölçüde iyileştirildi. Bu yazımızda; çimlerinizi bakımlı tutmak için benzinli mi, elektrikli mi yoksa akülü mü seçeceğinize karar vermenize yardımcı oluyoruz.

Geniş kesme çapına sahip bir çim biçme makinesi, çimleri biçmek için daha az, hafta sonunuzun keyfini çıkarmak için daha fazla zaman harcayacağınız anlamına gelir. Çim biçme makinesi benzinli versiyonları, genellikle 45-50 santimetrelik geniş bir kesme çapına sahiptir. Elektrikli ve akü ile çalışan modeller, daha küçük bir çapa sahip olup yaygın olarak 30 ila 40 cm arası kesme genişlikleriyle mevcuttur.

10 veya 20 santimetrelik bir fark önemli görünmeyebilir, ancak büyük bahçe sahipleri, her bir çim biçme seansı için bir düzine efor sarf etmenizin gerekip gerekmediğini kesinlikle fark edeceklerdir. Ufacık bir şehir içi çiminiz varsa, fark muhtemelen sizi endişelendirmez.

Elektrikli ve akü ile çalışan modellerle karşılaştırıldığında, benzinli çim biçme makinelerinin çalıştırılması ve yakıt doldurulması güç görünebilir. Duman ve gürültü ile yerel çevreye maliyeti de bir sorun olabilir. Ancak çim biçme makinesi akülü modelleri de iyi performans göstermektedir. Artık fosil yakıt yakan emsalleriyle hemen hemen aynı seviyede olsalar da büyük bir bahçeniz varsa, o zaman bir benzinli biçme makinesini tercih etmek size daha fazla seçenek sunacaktır.

Çimleriniz 500 metrekareye kadar ise akü ile çalışan çim biçme makineleri iyi bir seçenek olacaktır. Pil ömrü ne kadar iyileşirse yeterli şarjla biçebileceğiniz alan o kadar büyük olur. Ancak yedek pilleriniz veya elinizin altında hızlı bir şarj cihazınız varsa, benzinli bir biçme makinesinde olduğu gibi tüm gün biçme görevini yerine getirebilir. Pillerin ne kadar dayanacağı, pilin yanı sıra,çim biçme makinesi bıçağı kalitesi ve çimin ne kadar uzun olduğu da dahil olmak üzere bir dizi faktöre bağlıdır.

Tüm lityum iyon piller zamanla şarj tutma yeteneklerini kaybeder. Dört yıl içinde bir çim biçme makinesi pilinin tam şarjlıyken sahip olduğu çalışma süresinin yarısına düştüğüne dair veriler bulunmaktadır. Ayrıca sabit bir pil standardı olmadığından farklı bir üretici firmanın pili sizin cihazınızla uyum sağlamayabilir. Bu sebeple yedek parça temin edebileceğinizden emin olduğunuz bir firmayı tercih etmek akıl karı olacaktır.

Gerek bahçenizin boyutu gerek de yukarıda belirttiğimiz etkenler neticesinde çim biçme makinesi elektrikli versiyonlarını seçmeyi uygun görmediyseniz, benzinli modellerin çeşitlerini incelemeniz gerekebilir. Küçük benzinli motorlar genellikle iki zamanlı veya dört zamanlı motorlardır. İki zamanlı motorların tasarımı daha basittir, daha az hareketli parçaya sahiptir ve eşdeğer kapasiteye sahip dört zamanlı motordan daha güçlüdür, bu nedenle hem kompakt hem de güvenilir olabilirler.

Bununla birlikte, tipik iki zamanlı motorlar çok daha fazla çevre kirliliğine neden olur. Çünkü bu makineler çalışması için benzin ve yağ karışımını gerektirir. Dört zamanlı motorlar, daha karmaşık olmakla birlikte, sıradan kurşunsuz benzinle çalışır ve bu nedenle çok daha az kirlilik üretir.

Hangi tür enerji ile çalışan bir makine almakta netleştiyseniz, diğer konularda da çim biçme makinesi tavsiye ve önerilerimizden yararlanabilirsiniz. Örneğin makinede bulunan sap, tutması rahat ve tercihen yüksekliği ayarlanabilir olmalıdır. Kıvrılmış bir tutamak bileklerinizde daha kolaydır ve çim biçme makinesi üzerinde daha iyi kontrol sağlar.

Biçme makinesi, kullanacağınız tüm koşullarda itmesi ve manevra yapması kolay olmalıdır. Kolay erişim için motor kontrol kolu gidon üzerinde olmalı ve çok fazla çaba harcamadan çalıştırabilmelisiniz. Kesme yüksekliğinin kolayca ayarlanabildiğinden ve birkaç pozisyona sahip olduğunuzdan emin olun.

Bununla beraber, düğmeli veya anahtarlı ateşlemeli modeller, çalıştırmak için herhangi bir güç veya el becerisi gerektirmez, bu nedenle çalıştırılmaları daha kolaydır. Büyük tekerlekler, engebeli zeminde yol tutuşunu iyileştirir ve hafif bir modelin özellikle engebeli zeminde itilmesi ve döndürülmesi daha kolaydır. Çim biçme makinesi fiyatları da diğer tüm kriterler kadar önemlidir. Fiyat performans konusunda kendinize uygun olanı bulduysanız makineyi satın alırken pil ve şarj cihazının nihai fiyata dahil olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.